Färskpotatis

Nu är det dags för årets färskpotatis, nytt för i år är en fransk delikatess, Amandine som liknar en fast mandelpotatis till form och smak. I bakgrunden ligger några Arielle som är lite rundare i former men med nästan samma smak.

Jordärtskocka

Våra jordärtskockor får ligga kvar i jorden övertäckta med litet halm och sen skördar vi när det behövs. Det verkar vara det bästa sättet att förvara dom.

En favorit bland recepten med jordärtskocka är en soppa.

  • 300 gram potatis
  • 300 gram morötter
  • 300 gram jordärtskocka
  • 600 ml vatten
  • 2 höns/grönsaksbuljong tärningar
  • 1dl grädde
  • 50 ml hackad persilja
  • ev salt

Skala och hacka grönsakerna, koka dom med vatten och buljong i cirka 20 minuter. Finfördela soppan med stavmixer och tillsätt grädde och persilja. Servera med mjukt tunnbröd.

 

Det växer

Nu är äppelträden fulla av frukter, vi hittade bland annat en vildapel med mycket goda äpplen undrar om det är en egen sort? Detta äpple är från ett planterat äppelträd som ger mycket söta och saftiga frukter.

Våra tomatplantor ger en bra skörd.

 

 

 

 

 

Frilandstomater den 30 sept

Vilken höst vi har med 20 graders värme och fortfarande kan vi skörda tomater, här är dagens skörd.

Potatis skörden

Idag den 14 augusti var hög tid för skörd av Arielle potatisen som gärna vill växa till gigantiska mått så idag letade jag upp en potatisgrep och satte igång. Resultatet blev cirka 100 kg potatis, där den största var gigantisk och vägde 750gram, då utsädet var cirka 10kg så är resultatet bra.