Reparationer

Idag har det varit reparationer och underhåll på gården. Började arbetsdagen med att ta ut hästarna till hagarna. Därefter lite trädgårdsarbete med att fylla igen den ränna i gräsmattan som uppstod då vi grävde för jordvärme, nästan varje år har vi fyllt igen rännan men marken verkar fortsätta att sätta sig, i år fräste jag upp ett större område och fyllde på med cirka 1kbm matjord och sådde in. Så nu hoppas jag att sättningarna upphör och att gräsmattan håller sig hyggligt jämn.

Skydden på kraftöverföringsaxlarna var i lite dålig kondition, med lite detektivarbete så har jag nu kunnat identifiera vad axlarna har för typbeteckning och inhandlat reservdelar på Lantmännen Maskin. Axeln på bilden är en Walterscheild Vidvinkel axel typ 2480 80 grader, axelrör päronformat  1bGa samt 2aG med skyddsrör WWE SD25.

Nytt rör på plats

Traktorns hydraultryck försvann helt plötsligt när jag skulle lyfta fräsen, hur mycket jag än gasade så kom trycket bara upp till 20bar. Vid den förra reparationen av hydraulsystemet så bytte jag en o-ring  som gått sönder, återfann större delen av den så misstanken var att resterna satt sig i överströmningsventilen och blockerat den. Det är ventilen ned till vänster med fjäder.

Tack och lov så var det något som satt i ventilen som gick att peta ut. Nu ligger trycket på 160 bar igen, så ibland är det mycket små saker som ställer till det.

Arbetsdagen avslutades på höloftet där hötorkens golv skall göras om så att rengöringen blir lättare, tänker göra sektioner öppningsbara så att det gamla skräpet blir lättare att få bort innan årets skörd kommer in.